Financiranje - klasicni oz. operativni leasing

 

 

Brez pologa. Od 15 do 60 mesecev (obrokov). Brez stroškov odobritve (do zneska 5000€). Odobritev v 2 urah! Minimalna vrednost opreme od 500 EUR navzgor!Klasicni oz. operativni leasing je oblika financiranja nakupa, kjer leasingodajalec kupi predmet leasinga po izbiri leasingojemalca in mu ga da v uporabo. Pri klasicnem leasingu lahko leasingojemalec postane lastnik predmeta po placilu 5% - 10% neto financirane vrednosti po koncu leasing obdobja, oziroma se mu daje možnost za odkup med celotnim trajanjem leasinga.

 

Klasicni leasing podjetjem omogoca vec možnosti zaradi neposrednega ucinka na hitrejše prilagajanje podjetij potrebam trga, ter zelo hitro povecanje konkurencnosti in produktivnosti.

 

Takšna oblika financiranja je namenjena vsem oblikam pravnih oseb, ki z investiranjem v osnovna sredstva skrbijo za svojo konkurencnost, bancne kredite pa uporabljajo kratkorocno za obratna sredstva.

 

Pri klasicnem leasingu se leasingojemalcu dajejo naslednje možnosti pred oziroma po sklenitvi pogodbe:

 

  • vrnitev predmeta po koncu leasing obdobja,
  • odkup po koncu leasing obdobja v vrednosti 5%-10% neto financirane vrednosti,
  • zamenjava za novejši predmet pod istimi pogoji po preteku leasing obdobja oz. med trajanjem leasinga, kar vpliva na konkurencnost podjetja in prilagajanje zelo dinamicnim tržnim razmeram,
  • okvirna partnerska pogodba za podjetja, ki se prilagodi financnim in tržnim potrebam le-teh (od 25.000 EUR naprej); podjetju dejansko omogoci takojšnje uporabo nove opreme brez predhodnega preverjanja bonitete in odvecne administracije.


 

Zakaj operativni leasing?


Slaba stran financnega leasinga: Leasingojemalec knjiži predmet leasinga v osnovna sredstva, istocasno se knjiži celotna vrednost predmeta leasinga kot obveznost.

 

Knjiženje v sredstva in obveznosti negativno vpliva na kapitalno strukturo v bilanci podjetja. Odnos med kapitalom in obveznostmi slabi tudi financno sposobnost podjetja (kreditna sposobnost, slabšanje bonitetne ocene….). Leasingojemalec pri financnem leasingu knjiži amortizacijo in stroške leasinga, kar negativno vpliva na poslovni izid in na bonitetno oceno, kreditno sposobnost, itn.

 

Pri operativnem leasingu razen mesecnih stroškov leasinga (mesecne anuitete) ni nobenih drugih stroškov, kar kapitalsko strukturo v bilanci ne slabi, ampak jo ohranja. Po drugi strani pa krepi konkurencni položaj podjetja na trgu, saj leasingojemalec predmet leasinga uporablja in tako ustvarja dodano vrednost.

 

DDV se pri klasicnem leasingu ne financira vnaprej, temvec se placuje mesecno ob anuitetah. Vhodni DDV se obracunava na mesecni ravni.

 

Ob sklenitvi so potrebni naslednji podatke:

  • ime in priimek odgovorne osebe oz. direktorja
  • kopija osebnega dokumenta in EMŠO
  • ID za DDV pravne osebe
  • e-maill naslov - kontaktne osebe, spletni naslov podjetja
  • številko TRR in pri kateri banki je odprt racun s katerega bodo placila

 

Za več informacij nas lahko poklicete na telefonsko številko 01 530 27 16 ali pošljete elektronsko sporocilo na tina.koncan@uni-biro.si.

Izdelava spletne trgovine
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih