Xerox Iridesse Production Press

Xerox
Xerox
Xerox Iridesse Production Press
Xerox Iridesse Production Press
Xerox Iridesse Production Press
Xerox Iridesse Production Press
Xerox Iridesse Production Press
Xerox Iridesse Production Press

Metalne barve CMS (Color Management System) Tehnologija
Skozi edinstveno metodo združevanja zlatih, srebrnih in prozornih tonerjev s tonerjem CMYK, Fuji Xerox s svojimi proizvodnimi tiskalniki prinaša živahno in privlačno novo vrednost digitalnega tiska.

Produkcija živahnih kovinskih barv

Fuji Xerox je opravil pionirsko delo na razvoju nove tehnologije CMS kot odziv na povpraševanje po tiskovinah, ki potrebujejo potencial posebnega barvnega efekta.
V nasprotju s preprosto posamično uporabo zlatega in srebrnega tonerja nova in revolucionarna tehnologija združuje te posebne barve s klasičnimi tonerji v CMYK izvedbi. Združitev rezultira in zagotavlja širok razpon kovinskih barv.
V prejšnjih generacijah je na osnovni toner CMYK natisnjen zlati in srebrni toner. To je posledično prikrilo spodnji sloj, zaradi česar ni bilo mogoče natančno ponovno ustvariti sijaja. Nova tehnologija omogoča tisk sijaja, ki je značilen za kovinske barve. Nova tehnologija omogoča kombiniranje vrstnega reda posameznih nanosov oziroma plasti  CMYK in posebnega tonerja, zato smo ustvarili žive, svetle in žive kovinske barve.


Kovinske barve iz PANTONE knjižnice in Fuji Xerox unikatna SWATCH barvna tabela
V preteklosti so kombiniranja CMYK-a in srebrnega/zlatega tonerja za reprodukcijo kovinskih barv iz PANTONE barvne skale reflektirala težave in odstopanja, ki so nastala tudi zaradi različnega kota in  usmerjenosti smeri opazovanja. Običajno tehnologija za upravljanje barv uporablja vrednosti  uporabljene pri difuznem kotu 45 stopinj (za merjenje in upravljanje barv).  Ko so bile natisnjene kovinske barve opazovane pod kotom 15 stopinj (blizu zrcalnega kota refleksije 0 stopinj), so se kovinske barve razlikovale od želenih kovinskih barv tako po lesku, kot tudi videnemu in zaznavnemu iz naslova načina opazovanja s strani opazovalca (slika 2).


Inovativna rešitev Fuji Xerox-a je unikatna nova tehnologija upravljanja barv, ki upošteva učinek vidnega kota. Rezultat je pojav kovinske barve v novi dimenziji. S to tehnologijo je Fuji Xerox uspel povečati količino reflektivnega gloss efekta in reprodukcijo barv, ki so zelo podobne tistim iz klasičnega t.i. kovinskega črnila. Nova tehnologija nam omogoča proizvesti široko paleto kovinskih barv s pomočjo različnih kombinacij srebrne barve in tonerja CMYK. Rezultat nove tehnologije je tudi reprodukcija barv in PANTON barvne knjižnice.


Z uporabo lastnega znanja o tehnologiji upravljanja barv in procesnemu vključevanju grafičnih  oblikovalcev smo uspeli ustvariti SWATCH tabelo, ki je namenjena tisku na Xerox Iridesse produkcijskemu tiskalniku. Ob uporabi te tabele je možno tiskanje kovinskih barv s srebrno ali zlato osnovo (kovinska modra, kovinska rdeča,..  modro zlata, rdečkasto zlata,…) z optimalnim sijajem in reflektivnim gloss efektom metalne barve.
Skupaj odpiramo novo okno v svet barvnega digitalnega tiska z Xerox Iridesse Digital Press. 


Xerox® Iridesse™ Production Press, namenjen digitalnemu tisku, ki tiska šest (6) barv v enem prehodu.  Xerox® Iridesse™ Production Press integrira vodilne sposobnosti in karakteristike stroja namenjenega digitalnemu tisku na rezan papir. V kombinaciji s Srebrnim in Zlatim HD EA Metallic Dry Ink tonerjem ter prosojnim Clear in belim White Dry Ink tonerjem pa postanejo zmožnosti stroja in možnosti uporabe stroja iz kreativnega in aplikativnega vidika praktično neomejene. Vse našteto nam omogoča velik potencial za eksponentno rast v sožitju z novimi poslovnimi priložnostmi ter širjenje poslovanja.

Barve so postavljene tako, da je omogočeno tiskanje podložne Srebrne, Zlate ali Bele barve (Underlays), na katero se tiska CMYK. Šesta barva je prekrivna ( Overlays) in je lahko Zlata, Srebrna ali prozorna (Clear) Dry Ink. Možne kombinacije barv omogočajo tisk posebnih in unikatnih efektov, ki jih zmore samo Xerox® Iridesse™ Production Press. In to je dodana vrednost, ki nas dvigne iz povprečja in doda vrednost našemu izdelku. Možnost tiska srebrne, zlate in bele barve na temnih papirjih je povsem nova izkušnja v svetu laserskega digitalnega tiska.

Kombinacija Zlatega in Srebrnega Dry Ink tonerja s CMYK barvno paleto ustvari novo dimenzijo in novo paleto metaliziranih barv.  Do tega trenutka so bili zlati in srebrni detajli (površine) tiskani na Offset tehnologiji z uporabo posebnih barv, z uporabo klišeja in tehnologije zlato tiska. Ti detajli so močno povečevali ceno izdelka, zato so bili takšni izdelki nedostopni za majhne in srednje naklade.


Xerox® Iridesse™ Production Press revolucionarno vstopa v ta segment z uporabo Zlatega in Srebrnega Dry Ink tonerja in omogoča tisk luksuznih grafičnih izdelkov v majhnih serijah zelo hitro, enostavno, kvalitetno in cenovno obvladljivo ter ugodno. Koncept Xerox® Iridesse™ Production Press je zasnovan na izboljšavi dosedanjih barvnih produkcijskih strojev ob dodani najnovejši tehnologiji, ki je plod dolgoletnih raziskav in testiranj. Stroj ima izboljšan sistem transporta medijev za tisk in sistem za samodejno poravnavo pred in med samim tiskom. Vse vhodne kasete zaloge papirja so maksimalnega formata od 330x 488 mm. Za večjo avtomatizacijo poskrbi posebna naprava Full With Array Module s tehnologijo snopa za kontrolo polne širine odtisa, ki z edinstvenim in ekskluzivnim Xerox orodjem Automatic Color Quality Suite (ACQS) predstavlja odlično orodje za avtomatizacijo kvalitete barve in izdelavo profila, obenem pa služi še kot dodatni set za kontrolo kvalitete natisnjene grafike. Full Width Array Module vsebuje Image Quality Controls (IQC) za samodejno korekcijo tonov in samodejno prilagajanje enakomernega nanosa, kot tudi Auto Image-to-Media Alignment za fino poravnavo odtisa pri obojestranskem tisku. Full Width Array Module daje in zagotavlja stabilnost in natančno prilagajanje kvalitete odtisa, ki je posledično vedno maksimalna. Kvaliteta odtisa je vedno bila in vedno bo eden najvažnejših kriterijev, ki Xerox ločijo od povprečja.

Velikost medijev
330 x 488 mm (zalogovnik medijev)
330 x 1200 mm (ročni podajalnik)
6 barv v enem prehodu
1 posebna barva (bela/zlata/srebrna)+
4 osnovne barve CMYK+
1 posebna barva (prozorna/bela/zlata/srebrna)
Hitrost tiska
120 ppm
Ločljivost tiska
Ultra HD 2400 x 2400 dpi
RIP 1200 x 1200 dpi 10-bit
Max. gramatura medija
400 g/m2
Max. gramatura pri dvostranskem tisku
400 g/m2

Sorodni izdelki

  Izdelava spletne trgovine
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih